عملکرد دیوار برشی
انواع دیوارهای برشی به لحاظ مصالح به کار رفته
دیوار برشی بتونی

دیوار برشی بنایی

دیوارهای برشی فولادی

دیوارهای برشی کامپوزیت

دیوارهای برشی چوبی

دیوارهای برشی پیشساخته

طراحی و محاسبات دیوارهای برشی در یک ساختمان
توزیع بار
اتصال دیوارهای برشی به سازه
طراحی لرزهای
خصوصیات مصالح
نسبت ارتفاع دیوار به ضخامت دیوار برشی
تعداد و مکان قرارگیری دیوارهای برشی در سازه
البته به طور کلی دیوارهای برشی در مکانهای خاصی در ساختمان قرار میگیرند تا مقاومت و ثبات کافی را برای ساختمان در مقابل نیروهای افقی ایجاد کنند. در زیر چند مکان معمول قرارگیری دیوارهای برشی اشارهشدهاست:
الف) دیوار برشی در محیط بیرونی

ب) دیوار برشی مرکزی

ج) دیوار برشی در راهپله و محفظه آسانسور:
فضای آسانسور و راه پله فضایی است که معمولاً از سطح زمین تا بالاترین طبقه ساختمان ادامه پیدا میکند. این ویژگی این فضاها را برای قرار دادن دیوارهای برشی بسیار مناسب میکند (مخصوصاً راهپلهها یا محفظههای آسانسور که در مرکز ساختمان قرار دارد). دیوارهای برشی قرار دادهشده در راهپله یا آسانسور سختی و استحکام زیادی را به ساختمان اضافه میکنند.

نتیجهگیری
در این مقاله توضیحاتی کلی درباره دیوارهای برشی دادهشد. از آنجایی که وظیفه اصلی این جز در ساختمان ایجاد مقاومت در مقابل نیروهای جانبی باد و زلزله است و این دو نیرو بسیار به مکان ساخت و ارتفاع ساختمان وابسته است در نتیجه میتوان شاهد دیوارهای برشی بسیار متفاوتی در ساختمانهای مختلف بود. اهمیت این دیوارها در ساختمانهای مرتفع بسیار پر رنگتر است اما حتی در ساختمانهای با طبقات کم هم از این دیوارها استفاده میشود مخصوصا ساختمانهایی که ستونهای آن توانایی تحمل مناسب نیروهای افقی را ندارند. باید به این نکته هم توجه کرد که معمولا اجرای دیوارهای برشی هزینه زیادی دارد، در نتیجه باید استفاده از آنها باید مطابق تحلیل های دقیق و در نظر گرفتن ملاحظات فراوان انجام شود.