یمارستان پارس رشت: سازه‌ای مقاوم در برابر زلزله با طراحی نوین و توجه به نیازهای درمانی

بیمارستان پارس رشت: سازه‌ای مقاوم در برابر زلزله با طراحی نوین و توجه به نیازهای درمانی

بیمارستان پارس رشت نمونه‌ای برجسته از طراحی مدرن و مقاوم در برابر زلزله است که با رعایت استانداردهای طراحی لرزه‌ای و نیازهای درمانی، به‌ویژه در شرایط بحرانی، به‌طور کامل عملکرد خود را حفظ می‌کند. این بیمارستان با توجه به اصول نشریه 816 و آیین‌نامه 2800، در مکانی با خطر لرزه‌ای کم احداث شده و طراحی آن با دقت به اقلیم منطقه و نیازهای بیمارستانی صورت گرفته است. علاوه بر طراحی مقاوم، فضای سبز و معماری نوآورانه آن، این بیمارستان را به یک الگوی موفق در زمینه ساخت مراکز درمانی مقاوم تبدیل کرده است.

آسمان خراش تایپه 101

درس‌هایی از آسمان خراش تایپه 101: مهندسی پیشرفته در منطقه زلزله‌خیز

آسمان‌خراش تایپه 101 یکی از شاهکارهای مهندسی در جهان است که با طراحی پیشرفته خود در برابر زلزله‌های شدید منطقه مقاومت می‌کند. این ساختمان با استفاده از تکنولوژی‌های نوین مانند دمپر جرمی و مواد سازه‌ای خاص، به نمادی از نوآوری و ایمنی در معماری تبدیل شده است. در این مقاله، درس‌هایی ارزشمند از طراحی و ساخت این برج در منطقه‌ای زلزله‌خیز بررسی می‌شود.

درس هایی که زاپن از زلزله های اخیرش گرفته

مدیریت بحران در زلزله: چگونه ژاپن به الگوی جهانی تبدیل شد و ایران کجا ایستاده است؟

این مقاله به بررسی رویکردهای پیشرفته ژاپن در مدیریت بحران زلزله می‌پردازد که با تجربیاتی نظیر زلزله بزرگ کانتو در سال ۱۹۲۳ شکل گرفته و این کشور را به الگوی جهانی تبدیل کرده است. همچنین وضعیت ایران در زمینه تاب‌آوری در برابر زلزله تحلیل شده و بر درس‌هایی که ایران می‌تواند از این تجربیات برای بهبود ایمنی و زیرساخت‌ها فراگیرد، تأکید می‌شود.

سازه‌های سنتی و زلزله + نیاز به رویکردهای جدید در طراحی و ساخت + از مصالح بومی تا ملاحظات اجتماعی

سازه‌های سنتی و زلزله + نیاز به رویکردهای جدید در طراحی و ساخت + از مصالح بومی تا ملاحظات اجتماعی

بیشتر تلفات در زلزله‌ها ناشی از ریزش ساختمان‌های غیرمهندسی است که بدون رعایت اصول ایمنی ساخته شده‌اند. مقاوم‌سازی این سازه‌ها از جمله راهکارهای ضروری برای کاهش خسارات جانی و مالی در زلزله‌های آینده محسوب می‌شود.

خستگی سازه چیست

خستگی چیست و در یک سازه مکانیکی یا عمرانی چه تاثیری دارد؟

گسستگی خستگی عامل مهمی در خراب شدن دستگاه‌ها یا سازه‌های مهندسی است. بر اساس آمارهای به دست آمده از پژوهش‌های مختلف، چیزی در حدود 90 درصد خرابی‌های دستگاه‌های مکانیکی که در آن‌ها مواد تحت نیروهای متغیر قرار دارند به واسطه ایجاد شدن خستگی بوده است.

انواع سیستم های باربر جانبی

سیستم‌های باربر جانبی

از مهمترین مواردی که در طراحی یک ساختمان یا سازه مد نظر قرار می‌گیرد چگونگی توزیع بارهای مختلف در آن است. گرچه این موضوع مبحثی بسیار مفصل و عمیق است در این مقاله به بیان مطالبی می‌پردازیم که می‌تواند به عنوان مقدمه‌ای در این خصوص به حساب آید.

تراز پایه ساختمان

تراز پایه در یک ساختمان

در پیش بینی و ارزیابی رفتار یک ساختمان در مقابل نیروهای جانبی از جمله زلزله مفهومی به نام تراز پایه اهمیت بسیار دارد. در این مقاله به تشریح این مفهوم در یک ساختمان می‌پردازیم. همچنین طریقه در نظر گرفتن تراز پایه را مختصرا بیان می‌کنیم.

درز انقطاع چیست

درز انقطاع و ملاحظات مربوط به آن

رفتار هر ساختمان در زمان اعمال نیروهای جانبی مطابق با خصوصیات دینامیکی آن تعیین می‌شود. به عبارت دیگر ساختمان‌های مختلف رفتاری یا حدودی متفاوت با هم در زمان وقوع زلزله دارند. ساختمان‌ها یا سازه‌ها در زمان زلزله یک نوسان رفت و برگشتی پیدا می‌کنند. چیزی شبیه یک آونگ که به آن نیرویی اعمال شده است و شروع به نوسان کرده است. اما نوسان دو ساختمان مجاور ممکن است با هم هماهنگ نباشند و این مساله باعث می‌شود در زمان پیدا کردن حرکات جانبی رفت و برگشتی با هم برخورد کنند. به عبارت دیگر زمان تناوب نوسان دو ساختمان یکسان نباشند و در لحظه‌ای دو ساختمان در موقعیت برخورد با یکدیگر قرار گیرند.

فیوزهای سازه ای ویسکوزی

فیوز سازه ای چیست و چگونه عمل می کند؟

هر ساله با پیشرفت علم و تکنولوژی تجهیزات مدرن جدیدی به صنعت عمران و طراحی سازه معرفی می شوند. فیوزهای سازه ای یکی از تجهیزات مدرنی است که امروز علی الخصوص در سازه های عظیم و حساس بسیار به کار می رود. در این مقاله این المان نوین را می شناسیم و چگونگی عملکرد آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

انواع میرا کننده ها

انواع میراکننده و نقش آنها در ساختمان

در مهندسی عمران میراکننده‌ها ادواتی هستند که بر اساس اصول علم مکانیک و به طور هوشمندانه طراحی شده‌اند تا در مقابل نیروهای طبیعی مضر برای ساختمان مقاومت کنند. همان طور که از نام آن‌ها مشخص است این قطعات توانایی از بین بردن و تلف کردن انرژی نیروهای طبیعی مخرب را دارند.

فلزات مختلف

فلزات را بهتر بشناسیم

فلزات مختلف در تمام وسایل پیرامون ما مورد استفاده قرار گرفته اند. استفاده از آنها علی الخصوص در ساخت ساختمان‌ها و سازه‌ها غیر قابل اجتناب است. با وجود فراوانی کاربرد و در نتیجه آشنایی ما با فلزات، ساختمان واقعی و چگونگی تولید آنها چیزی است که معمولا کمتر درباره آن می‌دانیم. در این مقاله به تشریح انواع و ساختمان فلزات مهم پرداخته شده است.

تاریخچه بتن آرمه

تاریخچه بتن آرمه یا بتن مسلح

بتن آرمه یکی از مهمترین مواد اولیه است که در دنیای امروز استفاده می شود. در این مقاله نگاهی به تاریخچه پیشرفت بشر در به کارگیری و تهیه این ماده ارزشمند خواهیم انداخت.

چند تیرآهن روی هم

چرا تیرآهن به این شکل ساخته می شود؟

شاید به ندرت کسی را بتوان یافت که نداند شکل یک تیر‌آهن ساختمانی به چه صورت است. با این حال حتی بین کسانی که شغلشان مرتبط با ساختمان و مصالح ساختمانی است، خیلی‌ها نمی‌دانند که چرا یک تیر‌آهن به این شکل ساخته می‌شود. شکل اجزای مختلف ساختمانی بر اساس قوانین علمی و فنی طراحی می‌شود. در این مقاله متوجه می‌شویم که چرا چنین شکل مقطعی در ساخت تیر‌آهن به کار می‌رود.

چسباندن وال مش روی دیوار توسط پلاستر

وال مش (Wall Mesh) چیست؟

وال مش نوع نوینی از وال پست است که به علت داشتن خصوصیات بسیار خوب استفاده فراوانی پیدا کرده است. متفاوت با وال پست های مرسوم که از جنس فولاد ساخته می‌شوند، وال مش از الیاف شیشه (فایبرگلاس) ساخته می‌شود. این الیاف با وجود انعطاف زیاد استحکام کششی بسیار بالایی دارند و می‌توانند نقش بزرگی در مقاوم سازی اجزای غیرسازه‌ای ایفا کنند.

تست تنش و کرنش

تشریح مفاهیم تنش (Stress) و کرنش (Strain)

متون فنی و تخصصی عمران مخصوصا آیین نامه های ساختمانی مطالب خود را بر اساس تعاریف و مفاهیم علمی بیان کرده اند. دانستن این مفاهیم لازمه درک این متون و به کارگیری آنها است. تنش و کرنش دو مفهوم پایه در مهندسی عمران و مکانیک هستند که این مقاله به تشریح آنها پرداخته است.