دیوارها - طراحی تا تسلیح, مصالح ساختمانی و فناوری‌های جدید

دیوار باربر و غیرباربر چیست + ویژگی ها و تفاوت ها

دیوار باربر و غیر باربر

دیوارهایی که برای هر سازه‌ای استفاده می‌شود در گذر زمان دستخوش تغییرات زیادی شده‌است. دلیل آن نیز بسیار ساده است. انسان همیشه در حال ارتقاء در هر حوزه‌ای می‌باشد. در حوزه ساختمان‌سازی نیز، مهندسین و فعالان این صنعت برای اینکه ایمنی، هزینه‌ها و کارآیی سازه را بالاتر ببرند، اقدام به ارتقاء و تغییر در دیوارهای سازه داده‌اند. و با توجه به هر سازه باید از انواع متفاوتی از دیوارها استفاده‌کرد تا کارآیی لازم را داشته‌باشد. این‌ها از دلایلی است که سبب شده‌است تا انواع متفاوت دسته‌بندی دیوارها را داشته‌باشیم. دیوارها از نظر ساختار، عملکرد، مصالح و … در دسته‌های متفاوتی قرار می‌گیرند. ما در این مقاله به بررسی انواع متفاوت دیوارها از نظر عملکرد می‌پردازیم و توضیحاتی در این باره خواهیم‌داد.

معمولاً دیوارها از نظر عملکرد به دو دسته کلی دیوارهای باربر و دیوارهای غیرباربر تقسیم می‌شوند. نوع دیگری از دیوارها نیز وجود دارند که به آنها دیوارهای حائل گفته می‌شود. در برخی از دسته‌بندی‌ها، این دیوارها (دیوارهای حائل) به عنوان زیرمجموعه‌ای از دیوارهای باربر تلقی می‌شوند و برخی نیز معتقدند این دیوارها یک دسته مستقل می‌باشند. ما دیوارهای حائل را نیز زیردسته‌ای از دیوارهای باربر تلقی کرده و در مورد این دو دسته توضیح می‌دهیم.

دیوار باربر چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

از اسم این نوع از دیوارها مشخص است که این دیوار تاثیری مستقیم در استحکام سازه دارد و وظیفه اصلی آن تحمل فشارهای وارده مخصوصاً از سقف و همینطور تحمل وزن خود می‌باشد به این صورت که فشار را به اسکلت اصلی سازه یا فندانسیون اصلی منتقل می‌کند. پس اگر استحکام این دیوارها بالا باشد یا میزان ضخامت و تعداد آنها بیشتر باشد، بالطبع تاثیری مستقیم بر ایمنی و استحکام سازه دارد. وقتی صحبت از تحمل بار و فشار می‌شود، این تفکر ایجاد می‌شود که تنها دیوارهای خارجی ساختمان باید از نوع باربر باشند. در صورتی‌که این‌طور نیست و از این دیوارها برای دیوارهای داخلی نیز استفاده می‌گردد.

دیوار حائل یکی از انواع دیوارهای بابر می‌باشد که عموماً برای تحمل فشارهای جانبی مانند آب و خاک و … استفاده می‌گردد و علاوه بر ساختمان‌سازی در صنعت راه‌سازی برای جلوگیری از ریزش‌ها و … کاربرد دارد.

دیوار غیرباربر چیست؟

نوع دیگری از دیوارها از نظر عملکرد دیوارهای غیرباربر می‌باشد که وظیفه اصلی آن ایجاد پارتیشن‌بندی در ساختمان است و به همین دلیل نام دیگر آن، دیوارهای تقسیم می‌باشد. این دیوارها معمولاً به صورت مستقل و با رعایت تمهیداتی به اسکلت اصلی ساختمان متصل می‌گردند و تنها وظیفه تحمل بار خود را دارند. عموماً برای دیوارهای داخلی ساختمان از آنها استفاده می‌گردد و باید با استفاده از مصالحی مانند وال پست‌ها و میلگردهای بستر مسلح گردند. البته در ساختمان‌سازی برای دیوارهای باربر نیز باید این تسلیحات استفاده گردد و تفاوتی ایجاد نمی‌کند.

از آنجایی که این دیوارها برای ساختمان ایجاد بار می‌کند و تنها وظیفه تحمل بار خود را دارند، در ضخامت‌های کمتری ساخته می‌شود و تنها برای جداسازی بخش‌های مختلف ساختمان، مانند آشپزخانه، حمام، دستشویی و اتاق خواب‌ها استفاده می‌گردد.

دیوار غیرباربر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *