آیین‌نامه‌ها, زلزله, میلگرد بستر, والپست

دانلود نشریه 816 – دستورالعمل طراحی لرزه‌ای و اجزای غیرسازه‌ای بیمارستان‌ها برا اساس عملکرد

دانلود نشریه 816

ضابطه 816 یا نشریه 816 با عنوان کامل “دستورالعمل طراحی لرزه‌ای سازه‌ای و اجزای غیرسازه‌ای بیمارستان‌ها بر اساس عملکرد” می‌باشد. که به صورت کامل و تخصصی به مقاوم‌سازی ساختمان بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و کلینیک‌ها در برابر زلزله از لحاظ عملکری می‌پردازد.

سازه‌ها از نظر سطوح اهمیت در چند دسته مختلف قرار می‌گیرند، بیمارستان‌ها از جمله سازه‌هایی هستند که در دسته با اهمیت بسیار زیاد قرار می‌گیرند. واضح است از جمله ارگان‌هایی که بلافاصله باید بعد از بروز حوادثی مانند زلزله دست به کار شود ارگان‌های درمانی می‌باشند، پس حفظ عملکرد ساختمان‌های این ارگان‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

برای مثال در زلزله‌های اخیر کشور مانند زلزله‌ی کرمانشاه، دیدیم بعضی از بیمارستان‌ها دچار تخریباتی شده‌بودند که عملکرد آن‌ها را کاملاً تحت تاثیر قرار داده‌بود، به‌طوری‌که بعضی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تا چند روز قادر به ارائه خدمات درمانی نبودند.

آیین نامه 2800، ضوابطی برای طراحی و اجرای بیمارستان‌ها وضع کرده‌است. این نشریه نمی‌تواند به عنوان یک نشریه مکمل یا تفصیلی‌تر باشد. بلکه نشریه 816 از نظر عملکردی در برابر زلزله در زمان بروز زلزله ها دارد. آنچه در این ضابطه آمده‌است مربوط می‌شود به ساختمان‌های فولادی و بتن مسلح و برای انواع دیگر سازه‌هایی که برای ساختمان بیمارستان استفاده می‌شود اشاره‌ای نکرده‌است.

در این نشریه مراکز درمانی در چند دسته بندی قرار گرفته گرفته شده که در نمودارهای پایین مشاهده می کنید.

تقسیم بندی مراکز درمانی

خطر لرزه ای

خطر لرزه‌ای، معیاری است که با استفاده از پارامترهای خاصی بدست می‌آید و در احداث انواع ساختمان‌ها بسیار مورد اهمیت است. به طور کلی سطوح خطر لرزه‌ای در دو طیف طرح استاندارد و طیف طرح ویژه ساختگاه صورت می‌پذیرد. بیمارستان‌ها از جمله سازه‌هایی است که باید محل احداث آن در جایی باشد که سطح خطر لرزه‌ای آن پایین باشد و باید به دقت و با بررسی کاملی محل احداث انتخاب شود.

آنچه که در نشریه 816 آمده است

فصل اول : دستورالعمل طراحی لرزه‌ای اجزای سازه‌ای بیمارستان بر اساس عملکرد

در این فصل از آیین نامه 816 به صورت کلی به انواع ساختمان‌های بیمارستان‌ها در سطوح مختلف پرداخته‌شده‌است و در مورد سطوح خطر لرزه‌ای، طراحی سازه‌های متداول بر اساس عملکرد، ضوابط طراحی سازه بیمارستان‌ها بر اساس عملکرد، به صورت کلی پرداخته‌شده‌است.

فصل دوم: دستورالعمل کنترل طراحی لرزه‌ای اجزا سازه‌ای بیمارستان بر اساس عملکرد

در این فصل به صورتی تخصصی به اجزای سازه‌ای ساختمان بیمارستان‌ها اشاره شده‌است و هدف این است که نحوه ساخت و اجرای سازه‌های جدید و در حال احداث برای بیمارستان‌ها را تا حد امکان با مقررات جدید بالاتر ببرد تا میزان ایمنی و عملکرد آنها را حتی الامکان مطابق با آیین نامه‌های جدید میسر بکند.

فصل سوم: دستورالعمل طراحی و کنترل لرزه‌ای غیرسازه‌ای بیمارستان بر اساس عملکرد

در فصل سوم به بررسی اجزای غیرسازه‌ای بیمارستان‌ها مطابق با آنچه در ویرایش چهارم پیوست ششم استاندارد 2800 آمده‌است، پرداخته‌می‌شود. این‌که در طی سال‌های اخیر برای جلوگیری از تخریب اجزای غیرسازه‌ای و بالابردن ایمنی آنها چه اقداماتی به کار برده‌شده‌است و چه المان هایی معرفی شده است. المان هایی مانند میلگردهای بستر و وال پست‌ها بررسی و نحوه به کارگیری آن‌ها برای دیوارهای غیرباربر بیمارستان‌ها بررسی می‌شود.

فصل چهارم: دستورالعمل تحلیل خطر زلزله در ساختگاه بیمارستان

برای تعیین سطح خطر زلزله در مناطق مختلف همواره تفرق آرا داشته‌ایم، پرداختن بیش از حد به تعیین محل احداث زلزله بر اساس پیش‌بینی سطح خطر زلزله به همان اندازه باعث هدر رفت سرمایه می‌شود که به این موضوع به صورت جدی پرداخته‌نشود و بیمارستان در محلی احداث شود که امکان بروز زلزله های آتی باعث بروز تخریب های مالی و جانی شود. به همین دلیل این فصل از نشریه 816 برای ایجاد یک ثبات رویه در بررسی و مشخص کردن ساختگاه بیمارستان‌ها ارائه شده‌است و به طور مفصل به بررسی در این مورد می‌پردازد.
دانلود نشریه 816

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *